Scheerzeep

Zen Scheerzeep no 1 gevoelige-huidNatscheren, waarom die moeite?

Veel mannen zien scheren als een noodzakelijk, een dagelijks vaak onplezierig, terugkerende taak. Een taakje dat snel gedaan moet worden. Jammer, want er zijn veel voordelen van natscheren. Je scrubt je huid en verwijderd daarmee dode huidcellen waardoor de huid goed kan ademen. Natscheren zorgt er ook voor dat het langer duurt voordat de haartjes terugkomen.

Alleen bij natscheren denken veel mannen aan wondjes, huiduitslag en droge huid.
Dat is verleden tijd als je gaat ZEN scheren!

Wat heb je nodig voor perfect natscheren?
Natuurlijke Scheerzeep no 2 Frisse Citrus

  • Zen Scheer Zeep
  • Scheerkwast van goede kwaliteit (Zen zeep verkoopt handgemaakte met echte haren)
  • Scheermes van goede kwaliteit
  • Beetje tijd en voorbereiding

Het beste resultaat bereik je als je scheert na een douche of bad. Je kan ook je gezicht met een warme handdoek (gewoon een kleine handdoek met warm water) deppen zodat je poriën goed opengaan. Neem de Zen Scheer Zeep en maak die goed nat met je scheerkwast totdat hij schuimt. Hoe dikker het schuim des te beter je kan scheren. Beweeg de kwast in cirkels over de vochtige huid tegen de haargroei in. Zo krijg je nog meer schuim. Neem hier even je tijd voor zo ongeveer 2 a 3 minuten.
Natuurlijke Scheerzeep no 3 Sandelhout
Neem je scheermes en scheer MET de haargroeirichting mee, nooit tegen de haargroei in, want dit zorgt nu juist voor huidirritaties. Probeer je huid strak te trekken met je lege hand terwijl je scheert en laat het mes zacht over je huid glijden. Zorg dat je scheermes steeds goed schoon is, door hem met water schoon te maken. Het kan zijn dat je deze stap moet herhalen.

Na het scheren is het van belang om de poriën weer te sluiten. Dit kan je doen door koud water op je gezicht te doen. Dep hierna je huid droog met een van de bloemige waters van Zen Zeep. Hierna kan je je huid verzorgen zoals je gewend bent. Zen Zeep heeft speciaal voor na het scheren een aftershave olie of aftershave balsem.

Natuurlijke Scheerzeep no 4 LavendelNu alleen nog het scheermes en scheerkwast schoonmaken en goed laten drogen, net als de Zen Scheer Zeep: zo heb je het langst plezier van je spullen!

Beoordeling:
Alex D., Rotterdam
“Een heerlijke scheerzeep die echt goed is !”

Comments are closed.