Pure Zeep

Natuurzeep: 100% puur en prachtig

Zen Zeep maakt pure en natuurlijke zeepproducten die mild en verzorgend zijn en er prachtig uitzien. Alle Zen natuurzeep producten worden gemaakt in kleine hoeveelheden van zuivere ingrediënten. De producten bevatten etherische olie voor geur en hun aromatherapeutische werking en kruiden en klei voor de kleur en textuur. De Zen Zeep producten bevatten géén synthetische parfumoliën, kunstmatige kleurstoffen of chemische conserveringsmiddelen. Zen Zeep gebruikt alleen erkende, natuurzuivere ingrediënten waardoor de producten niet op dieren getest hoeven worden.

Waarom Zen ?

Zen is een moeilijk te omschrijven filosofie. Het is een persoonlijke reis voor iedereen waarbij het belangrijk is dat je je goed voelt in je eigen lichaam en tevreden bent met wie je bent en wat je bent. Eigenlijk is Zen een oefening in aandacht voor het dagelijkse leven om je heen. Hiermee kan je loskomen van de beperkingen van je denken, van je reacties, van vooroordelen en van vastgeroeste ideeën. Iemand die Zen beoefent, probeert alles te doen met volle aandacht. Zen staat voor eenvoud, direct en praktisch, en houdt zich bezig met het hier en nu. Dagelijkse bezigheden zijn hierbij even belangrijk als de grootste ambities.

Volgens de Zen filosofie is het dus belangrijk om goed voor jezelf, je omgeving en de natuur te zorgen. De Zen Zeep producten passen helemaal in deze filosofie en helpen je bij de dagelijkse lichaamsverzorging. Onze huid is immers ons grootste orgaan. Een contactorgaan tussen binnen- en buitenwereld. De Zen Zeep verzorgingsproducten bieden je een mogelijkheid om in deze harde, snelle tijd je eigen Zen verwenmoment te creëren.

Zuiver en Puur

Zen Zeep is geïnspireerd door vele badrituelen die te vinden zijn in de Oosterse culturen. De eeuwenoude Oosterse badrituelen geven ons inzicht in de eenvoud waarmee we ons kunnen verzorgen met natuurlijke ingrediënten een hoofdrol: water, natuurzeep, klei, scrubs van zout en suiker en verschillende soorten olie, boters en kruiden. Ingrediënten die terug te vinden zijn in de Zen Zeep producten. Zen Zeep gebruikt enkel natuurzuivere ingrediënten: oliën en klei van de hoogste standaard. Wij voegen kruiden en essentiële oliën toe voor de geur en specifieke werking van de zeep. De geur is hemels omdat hij zo puur van deze aarde is zonder chemische toevoegingen. Een uitkomst voor de extreem gevoelige of allergische huid.

Ambachtelijk Handwerk

Zen Zeep weet dat de aandacht en energie die je aan een product besteed, blijvend voelbaar is. Zen Zeep maakt daarom zijn natuurzeep volgens een eeuwenoude ambachtelijke traditie. De Zen Zeep producten worden gemaakt in kleine hoeveelheden met de handgemaakt, handgesneden en vervolgens handmatig ingepakt. Vanzelfsprekend prepareren wij het geurmengsel voor iedere zeep ook handmatig en met grootste zorg. Elk stuk natuurzeep controleren wij apart op kwaliteit.

Comments are closed.